Bojujete so svedomím pri maškrtení? Máme tip, ktorý nepoznáte
Všetky poznáme ten pocit, keď nás večer naháňa „mlsná“. Rady by sme si niečo malé dali k poháru vína, alebo len tak popri sledovaní televízie. A tiež všetky vieme, že večerné pojedanie je zabijak zdravého životného štýlu a teda aj postavy, ktorú sa snažíme všemožne udržiavať vo forme. Hodiny a hodiny strávené vo fitku, alebo behanie by razom stratili svoj význam, keby sme si dopriali večer nejakú nezdravú pochúťku. Existujú však aj alternatívy, ktoré môžete pred spaním zobkať a zároveň nemusíte mať výčitky svedomia. Poviem vám, ktoré to sú, chcete?
Prvou všeobecne známou, možnosťou je samozrejme ovocie a zelenina. Jablko, hrušky, mrkva, pomaranč… každý druh ovocia a zeleniny obsahuje telu prospešné vitamíny. Mali by byť teda súčasťou nášho celodenného jedálnička. Nie len alternatívou rýchlej večere pred spaním. Síce vďaka obsahu cukru sa ovocie neodporúča na večer jesť – jedno jabĺčko vás nezabije.
Ďalšou možnosťou sú semienka – tekvicové, slnečnicové alebo iné. Obsahujú množstvo vitamínov, vlákninu, minerály a rôzne stopové prvky. Ale ruku na srdce. Ktorej z nás sa večer pri „maškrtení“ chce ešte lúpať tieto semienka z tvrdej kôrky? Určite sa viac narobíme, ako si pochutnáme. Samozrejme, že v obchode dostanete kúpiť aj vopred vylúpané. Semienka v takýchto balíčkoch, ako dobre vieme, dlhým státím v regáloch strácajú na chuti. A ešte sú aj drahšie. Do tejto kategórie patria aj oriešky. Tiež sa narobíte, pokým ich vylúskate a vylúskané orechy z obchodu nie sú najlepšou voľbou. Navyše oriešky všetkých druhov sú ľahko náchylné na plesne.
Novinka na trhu, ktorá nám dokáže toto rozhodovanie o večernom maškrtení veľmi uľahčiť, sa volá sušené mäso. Kým na Slovensku sa teraz len dostáva do módy, v USA a západnej Európe ho jedia pravidelne. Dôvodom je takmer nulový obsah tuku a vynikajúca chuť. Vyrába sa z najkvalitnejšieho mäska (hovädzie, bravčové, morčacie, kuracie), ktoré je zbavené tuku. Mäso vo výrobe nakrájajú na tenučké plátky, ochutia (soľou, korením poprípade chilli) a marinujú. Následne ho vysušia, zaúdia, zabalia do vrecúšok, ktoré mäsko uchovajú chutné a kvalitné na dlhú dobu. Takto vzniká zdravá, chutná a navyše bezlepková maškrta, pri ktorej naozaj nemusíte trpieť výčitkami svedomia.
Pokiaľ si doprajete večer pohárik vína, sušené mäso je ideálnou pochúťkou. V jednom balíčku je len jeden gram tuku a len jedna štvrtina gramu sacharidov. Nemusí sa špeciálne skladovať, čiže vám doma dlho vydrží.
Ak sa teda neviete rozhodnúť, čo si večer zamaškrtiť, máme jasného víťaza. Zdravá a hlavne chutná alternatíva k večernému zobkaniu dostupná už aj na Slovensku. Výhody, príchute aj zloženie nájdete na www.masomaso.sk. Dostali ste chuť? Ak áno, do poznámky pri objednávke napíšte „biomagazin“. Prvých 25 z vás dostane 20% zľavový kupón do eshopu so štýlovým detským oblečením halooshop.sk.
Text a foto: PR